Sunday, March 20, 2011

hati saye bukan untuk awak..saye mintak maap ye sayang ?

assalamualaikum..

korang, ade bace kn entri aku sblom nie ? eh, bkn yg sblom nie tp yg sblom sblom sblom nie lagikk ! pndai2 laa carik yg related nye ye ? hehe

okey cm nie, meh bace luahan hati aku nie..meh meh :(

ari tuh, aku da btol2 nekad & da btol2 decide nk lupe kn die..
nk tinggal kn je die dgn insan yg selayak nye buat die..
aku da mtk ngn die utk tak carik aku lagi..
tp hari nie, tibe2 je aku dpt msj drpd die..
ntah, xtaw kenape..
tibe2 je..
aku pown tak paham..

and yess ! 
aku ade rindu die sume..
but yet, aku kawal nafsu & emosi utk tak cntct die..
aku berjaye utk tak cntct die okay...
pecaye tak ? 
susa kot aku nk lalu saat2 tuh..
tp takpe, tuhan ade...
only God knows how miserable i am at dat moment :( 

semalam, aku kua dgn kak fyqa & syaza..
pegi lepak2 area shah alam..
eh, bkn lepak sgt pown actually..
ktowg kua sbb time ktowg nk beli lunch kt Raffle, sume nye da abes..
so we olss decide nk kua mkn laa..
mkn kt Plaza Alam Sentral..
after we ols mkn2, acare rasmi nye adlh karaoke !
mmg tak sah kalo kua without any karaoke session..
it is a MUST ! 

then, aku pulak gatal2 tangan..
pegi pilih lagu pelamin anganku musnah :( 
bile turn lagu tuh..
aku nyanyi laa dgn penuh feeling & emotion nye..
ya Allah, mcm nk nanges pown ade time nie..
tp ilek2 je..
hahaha

then, since dat moment onwards..
mmg aku dok ingat die je..
ntah, mcm ade kene sikit lagu tuh kt aku kn..
tp aku okay, steady..
mampu kawal emosi lg..
tp, dlm hati nie tuhan aje taw..
kt mulot, bape kali je aku ucap kate rindu..

tp takpe..
aku try utk avoid drpd b'fikir psal die..
tak mesej !
tak call !
tak misscall ! 
tak tengok pix die !
tak buwat pape da b'kaitan dgn die..

tp, malang nye !
td aku dpt msj drpd die..
mmg btol laa owg dok ckp..
kalo kite da rindu sumone tuh..
4 sure & konpem2 die akn rindu kte jgk time tuh..

die msj..
bg salam baek punyeeeee !
then tnye nk kenal2 ngn aku sume..
aku cm pelik then aku forward laa blik msj tuh...
then die ckp, aku lak yg tak sudi knl ngn die..

ouh mayb kau nk stat sumthng new between us..
cm tuh ye ? 
hurmmm
sorry sayang..
aku bkn taknak..
tp bnde nie da bnyk kali sgt blaku dlm phbgn kte nie..
aku penat laa maen tarik tali dgn kau..
kejap ade, kejap tade..
mcm chipsmore..
aku bkn nk b'kepit dgn kau 24 hours..
tp kot ye pown kalo kau bz..
at least, mesej je laa..
satu pown da cukop..

sblom nie, kau bg alasan kau bz keje..
then, lps tuh..
kau ckp, kau accident..
taknak aku taw..

dulu, aku slalu dpt morning cll..
b4 kau pegi keje..
tp yg tuh sume dulu..
time aku blaja kt kuantan dlu..
once bile kau dpt taw..
aku kne further stdy kt sini which puncak alam..
aku da mule berubah..
kenape ye ?
ntah, aku pown tak bape nk phm mslh kau situ...
owg laen elok je kapel jaoh2..
haha..

td, aku dpt alasan yg same dgn yg sblom nie..
syg, tlg carik alasan yg aku bole trime sikit bole tak ?

da laa, skng nie..
mmg aku da MALAS ! 
da TAKNAK ! 
da JEMU !
utk ade feeling2 sume nie..
lg pown, kau da ade BINI..
tolong laa paham status kau tuh ! 
ke nk kene anta pegi kursus kawen skali lg..
bwu kau paham erti sebuah perkahwinan , cm tuh ?
aku pown bodoh dulu..
kawan je without buwat any kaji selidik tntg kau..

skng, bile da sangkut..
susa wey !

yg aku pelik ngn kau skng nie..
kenape kau nk carik aku balik ?
hurmmm
aku bkn nk blagak ke hape ke..
tp aku rase..
aku mmg tak penah layak utk kau..
terime je jodoh kau skng nie..
kau mule kn laa idop baru kau dgn die..

belom t'lambat lg..
bile aku da betol2 decide utk lupe kn kau..
kau dtg balik carik aku..
sblom nie..
aku da gtaw kau kn ?
da ckp kn ?
tlg jgn carik aku lg..
tp kau..
kau tetap carik aku ! 
ishhh, pegi maen jaoh2 laa sayang..
jgn kaco saye !

td, awk mesej2 saye..
sy saje je rply mcm nk taknak..
tp kt dlm ati sy nie..
tuhan je yg taw...

sy tetap b'keras ngn pendirian sy..
wlopon syg tp sy taw..
ade yg lbh berhak ke atas awk..

* eh,da tuka jd awk sy pulakk ! 

bile aku tak bape nk rply da mesej2 kau..
kau cll aku..
aku bia je dlu kau cll aku..
kali ketige bwu aku angkt..
aku ckp pown mcm nk taknak je..
then tibe2..
aku denga sore kau laen mcm je..
apsal ?
kau nanges ye sayang ?
alololooo..sorry laa !
aku bkn kejam utk buwat kau nanges td..

tp sblom nie..
ade kau pk tntg aku..
aku nanges ke, suke ke, hape ke..
ade ? takde kn ?
ah, suda laa wey !
sblom nie, kalo kau nanges..
mayb aku nanges same tp td aku cm sebak sikit je..

cm t'haru bile ade yg sanggup nanges utk aku..
hurmm, bile cte kt mmber aku...
die suh aku tuka num pulak dahh..
die ckp, slagi aku tak tuka numm..
selagi tuh jgk laa kau akn dtg nyemak lam idop aku nie..

btol jgk tp ntah..
syg kot nk tuka num ! 

ishh, nnt2 laa yg tuh..
tp skng nie..
mmg aku TAKNAK TERIME KAU BALIK !

TAKNAK JADI MACAM DULU DAAA..
AKU NAK PEGI JAOH DARI KAU !
NAK LUPE KN SEMUE NYE TNTG KITEEEEE...
TOLONG YE ? 
KAU ADE TANGGUNGJAWAB KAU , JALANKAN LAAA :)

takpe, mayb aku akn jmpe yg t'baek one day..
and mayb aku akn jmpe dgn insan yg benar2 akn jd milik aku..
insyaAllah, amin :)

2 comments:

  1. spe mmbe ko tu??brilliant la idea..kahkahkah!!

    ReplyDelete
  2. sape? aku rase mcm kau jeee ! hahahaaha

    ReplyDelete