Monday, September 26, 2011

salam takziah dari saya :(

assalamualaikum wbt 

semalam, 
dlm pkul 8.15pm, 
daddy ade text, 
daddy cakap..
wife tok chik sedang tenat d icu & daddy sekadar nk inform aku je..
so, 
aku pown resah dah lah..

tak senang duduk jgk !
bile tnye daddy kenape, 

daddy ckp, 
masalah jantung, buah pinggang & etc..

so, 
aku decide nk bace kn yaasin utk nenek sedara aku tuh..
lepas bace tuh, 
aku cm ilek2 je lahh..
tdo pown agak lewat lah mlm td..
xtaw kenape aku tak bole tdoo..

okayyy, 

dah habes kt situu !


then bangon pagi tadi, 
tengok2 ade mesej kt num 019,
mcm pelik lah jgk, 
sbb num tuh just famly terdekat je yg taw..
bile aku tengok, 
rupe nye daddy yg mesej, 
daddy ckp, 
nenek sedare aku tuh, 
dah meninggal jam 2.15 pg td..


innalillahiwainnailaihirojiun


so, 
aku bangon mandi2, 
pegi kelas macam biase..
dok kire2 jgk, 
nk balik or tak..
tp tu lah, 
ble cll daddy, 
daddy ckp xyah, 
sbb nk smpai sane pown dah amek mase lame..

td cll mummy, 
mummy ckp, 
dah selamat d kebumikan lepas zohor td..

alhamdullillah jgk lah, 
sbb tuhan bg aku peluang utk jmpe die time raya hari tuh, 
aku sempat pegi beraye dengan arwah, 
itulah yg terakhir aku jumpa die...

semoga roh nya d tempatkan d dlm kalangan org2 beriman..


AL - FATIHAH

selepas 2 bulan, kau datang balik & i was like, kau dah kenape ?


hello brother ! 
whats wrong with you huh ? 
selama nie kau diam menyepi cm tuh je,
apsal tibe2 je malam tadi kau text aku haa ? 
then, 
nak cakap sorry sorry sume dengan aku, 
ape kes ? 
ouh, 
kau baru tersedar dari lamunan ke hape ? 
nie kire cam lamunan terhenti laa nie ye ? 
alahaiii..
kesian kau wey !
like seriously, 
kesian gile bhaiii ! 
aku cm pelik lah sikit kn, 
yelahh..
sblom nie, 
aku cll, 
aku text, 
mmg kau ignore je..
and aku tak penah harap yg kau akan text aku d suatu malam yg tak bape nk indahh..


kelakar lah kau nie !
kau nak ape ? 

kau ingat dengan kau punye sorry tuh, 
aku bole back to normal ke dengan kau ? 
aduhhh..
sorry lah bang, 
pegi carik mangsa laen pehlisss ! 
but not me k ? 
kau dah cukup buwat aku makan hati,

ouh ye, 
tengs lah jgk sbb dah berjaya buwat aku makan hati..
and hasil nye, 
agak memberangsangkan aku ;)) 
kawan2 cakap , 
i look slimmerr ! 
tuh yg aku nk, 
so dah lah..
kau tak perlu nk buwat aku makan hati lagi..
kang kot kurus kering kang, 
susah lah aku...
nk kene ngadap press conference segala..

rumit lah !
dah dah, 

kau pegi maen2 jauh2 please..
jangan ganggu aku , 
thankyou :) 


eh btw, 
kalau dah jodoh , 
tak ke mane, 
so no worries lah..
but for the time being, 
leave me alone ! 

p/s ; masih sayang ;)


4th semester's subjects..

subject yang aku kene hadap sem nie macam agak rumit je kn ? 
haishh, pape hal pown, 
aku harap sangat aku bole buwat sumua nyeee ;) 


OSM551 ( management of computer networks )
OSM 552 ( administrative database system ) 
OSM 553 ( administrative office management III ) 
BEL 422 ( report writing ) 
BMD 401 ( mandarin  ) 
HRM 533 ( intro to hrm ) 
IBM 530 ( intro international business ) 


p/s ; wish me full of luck keyh ? loveyou yaww ;D

Friday, September 23, 2011

Cik Hati saket lagi :(

Cik Hati, 
kenape dengan awak ? 
awak taw tak, 
kalo awak saket, 
kite pown saket :( 
awak jangan lah macam nie,
kite tak rety nak ubatkan awak..
kite dah cube macam2 care dah..
kite tak taw ape lagi yang bole sembuhkan awak..
awak nak pegi klinik hati tak ? 
hurmmm
ade doctor tak ? 
tolong lah tengok2 kan hati saya nie, 

kesian die !


sebab die, 
hari2 saya tak berapa indah seperti yang lalu..
saya dah bgtaw kt hati saya nie, 
suruh die lupa kan yang sudah berlalu, 
tapi Cik Hati saya nie degil semacam je, 
xtaw lah ape masalah die..
tu lah Cik Hati, 
awak tuh lemah lembut sangat..
pantang d usik, 
terguris sane, 
terluka sini, 
last2, 
saya yang susah..
dah laa sayang, 
jom kite kembali normal nak ? 
saya nk hari2 saya indah dengan awak :)
taknak awak macam nie lagi, 
pelis lah Cik Hati !!

segala apa yang saya cuba nk buwat , 
semua nya macam tak menjadi..
rase macam takde mood..
tibe2 je rase macam nak menanges tanpa sebab..
pastuh, 
nak sentap tak kene tempat...
haishhh..
kan best kalo awak boleh luahkan kt saya ape yg awak rase kan skng nie...


semua nie sebab awak, 
kalo awak okay, 
konpem saya pown okayyyy :) 
percaya lah ! 

takpe, 
saya bagi awak masa k ? 
dun worry :) 
take time
insyaAllah, 
semua nya akan kembali normal :) 

p/s ; Cik Hati masih sayang !


Wednesday, September 21, 2011

kau memang kejam !

eh kau,
kau nk taw knpe aku ckp kau memang kejam ? 
nk taw tak ? 

yelah, mne tak nyee..
mase kau mule2 dtg dlm dunie aku ari tuh, 
aku cm tak bape nk bole trime kau lg..
then, 
kau dgn GELOJOH nye pakse aku trime kau..
so,
aku dgn blur nye + kesian kt kau, 
yg konon nye desperate sgt, 
aku accept je lah..
kawan2 lah dgn kau..
bile dah agak2 sbulan lbh tuh, 
mule lah dtg perasaan yg tak senonoh..
kau pown same..
yelahh, 
mane nye x dtg perasaan bukan2 tuh kalo 24jam dok msj jeee, kn ? 
bile agak cm da mesra pelanggan gitu, 
kau knal2 kn aku kt mak kau, 
then aku pown knal kn laa kau kt mak aku..
pas tuh, 
ntah lah..
aku pown xtaw kenape..
aku rase cm aku xde pown wat silap..
tp yelah, 
what do you expect bro ? 
sume org wat silap kn ? 
kalo yg kecik2 tuh, 
lupe kn je lah, kn ? 
kate nk kawan lamee ! 
bullshit lah tuh sumee ! 

eh chopp ! 
1 lg mslh aku dgn kau ialah, 
bile kau dah kua kn mcm2 janji kt aku, 
ckp itulah, 
ckp inilah, 
janji itu, 
janji ini, 
aku mmg tak pecaye 
tp tipu lah kn ? 
aku ade jgk pecaye sikit2..
haishh, pdn ngn muke aku sbb sng sgt caye org, kn ? 
pas tuh, 
without any concrete reason, 
kau blah cm tuh jee bhai ? 
ape kesss ? 
time kau nak ari tuh, 
bkn maen kau merayu2 bagai kn ? 
aku bkn nye anak patong broo !
ejas lah sikit, 
ade hati perot + perasaan yg murni lg taww !
aku pown tak paham ape mslh kau sbena nyee..
sbb janji2 yg kau dah tabor kt dlm jiwe aku nie, 
aku rase cm sedikit sengsara lah kt situ kn ? 
tp ape bole buwat ? 
nasik da basi da pown, 
bkn bubur lg dah, 
kalo bubur, 
bole gak nk makan ! 
hadoiii ! 
ape lah naseb badan nie kn ? 
tp pape pown, 
aku b'syukur sgt2...
mayb Allah nk suh aku hadap yg mcm nie dlu sbelom jmpe yg btol2 utk aku..
yelah, 
mase dgn die, 
aku syak cm die lah insan terakhir tp HAREMMM ! 
tak bole harap langsongg !
hurmm, 
tu lah pasal..
jiwe sakit smpai ari nie walopon die da blah lbh kurang 3 4 bln da..
die ade tinggal kesan sikit kt hati aku nie, 
2 yg cm susa sikit tuh !
adooiii..
tp atas sokongan insan yg memahami aku, 
which is my best frens..
Cik Laila & Cik Nadzirah nie, 
aku rase cm aku bole berdiri balik atas dua kaki aku nie..


hey, 
tak mati lah kalo takde jantan , kn ? 

* ayat nk sedap kn minda je tuh ! haha

sebelom aku meroyan & merapu ntah ke mane hala lg, 
aku syak, 
aku ptot stop dlu kot kt sini, 
bole kn ? 
pape hal, 
aku post lah yg baru, 
amcm ? 
deal eyh ? 

heeeeeeee , tengs :) 


wahai Cik Hati, knape dengan awak nie ?


dear lovely heart, 
whats wrong with you huh ? 
aku rase mcm ade yg tak kene je niee..
tp aku tak sure ape & knpe..
aku dah mtk Allah tnjuk kn ape yg tak kene..
just wait & see je lah nnt..
nk kate sedih, 
tak sedih, 
nk kate frust, 
mmg frust pown !
nk kate happy, 
takde lah happy sgt..
nk kate rndu family, 
konpem lah rindu :)
dah lah, 
nk pegi call mummy kejap !
mayb dpt hilang kn rase tak sedap hati nie, 
kn ? 

p/s ; i miss the old us ! 

kelas ouh kelas !

haishhh, 
ape lah naseb badan nie ye ? 
time aku taknak pegi klas,
klas tuh elok je adee...
bile aku dah b'semangat waja nk pegi, 
lecturer pulak dah yg takdeee ! 
ape nk jd nie ? 
HAHAHA
sape yg ptot d persalah kn skng nie agak2 nye ye ? 
next class nnt, 
ktorg dah decide xnk pegi klas..
tp, 
takot plakkk !
bkn ape..
klas ktorg nie mmg dah d blacklisted kn tntg kehadiran sume nie..
kang, 
lecurer plak yg tggu sorg2 dlm klas tuh nnt..
eh jap !
knpe student bole je tggu lect ? 
knpe lect tak bole tggu student ? 
HAHAHA
1 persoalan yg menarik kt situ yeee..


*eh, takde niat pape pown..
saje je ckp cm tuh ;) 

so ptg nie, 
dgn konfiden nye, 
aku akan pegi klas lg..
xtaw lah ape nk jd..
will update later yaww ! 






Tuesday, September 20, 2011

new sem, new storiesss, new gossips, new lifee & etc !

assalamualaikum ;) 

hey yaww ! 

takde ape yg nk d coret kn sbena nye kali nie tp mcm kesian plak kt para pengikut aku tuh, 
so, aku decide utk post jgk lah sumthng kn ? 
nah, 
meh dgr cte sikit meh..
eh copp !
bkn dgr lah, 
meh bacee kn ? 
hehe
so, 
sem baru nie, 
aku mule kn dgn tak pegi klas pd hari pertame nye..
mmg bajet otai gile kot !
haha
last2, 
ble pegi klas next day, 
lecturer suh bwt surat cinta plak dah utk die..
sblom tuh, 
die tnye alasan ktorg yg x dtg nie..
dah tuh, 
xkn aku nk ckp, 
aku kua pegi Times Square, pegi Low Yat, then pegi Sg.Wang..
HAHAHA
mmg tak mungkin lah aku nk bgtaw kn? 
kalo gtaw, 
konpem2 dah kene mark awal2 sem lg...
da tuh, 
nk taw ke ape alasan aku yg bole d trime akal ? 
eh , 
tak perlu lah kott ! 
hehe
so, 
klas yg stros nye, 
aku n yg laen, 
ptot nye anta surat cinta tuh, 
tp kami bwt lupe jeee...
die pown tak mtk..
lantak lah situ !
alah miss, bkn slalu pown sy bwt cm nie..
nie bwu 1st time kott...
sblom2 nie b'smgt waja je nk pegi 1st class..
tp sem nie, 
bajet mcm senior gilee!
padahal bwu sem 4 !
bwu sem 4 wey, 
ade lg 2 sem, 
insyaAllah ;) 

haaa, 
bile dah almost 4 bln cuti nie, 
konpem lah masing2 ade perubahan...
dgn henpon baru nye, 
style yg baru nye, 
handbag baru nye, 
kasot baru nye, 
baju baru nye, 
glemer gile u olss !
pas tuh, 
tak kurang jgk yg makin kuncop & yg makin kembangg !
hahaha
fyi, 
konpem lah aku t'golong dpl grup yg makin kuncop :)
tuh yg aku nk dgr sgt sbena nyee..
yelah, 
aku nie mmg allergic gile dgn penimbang berat tuh..
s'igt aku, 
last aku timbang, 
mase nk bwt medical check time nk masok ASASI dlu, 
lame da kn? 
2008 lau tak silapp !
mmg phobia gileee! 
alhamdullilah, 
at last dpt jgk krg kn lemak dlm badan nie..
walopon sikit, 
tp kire okay laa kn ?
kau ade? 
hahaha

*dah, jumpe lg k ? 

Tuesday, September 13, 2011

meh meh usha gmbr raye yg vogue nie, sile sileee !

satu hari d hari rayeee ;) 

aku taw, 
agak lmbt skit kn aku letak gmbr2 nie kt sini, 
tp at least, 
nie still bln Syawal & kte raye sebulan, 
so takde hal lah kalo aku bwu nk sebok2 letak gmbr vogue nie sume kn? 


aku publish yg hot2 & vogue jee ;D

















haaa, ramai kn family members aku ? 

pilih je lah yg mne b'kenan, then isi borang ! 
HAHAHAHA

this is the best raya ever lah :) 



setelah sekian lame menyepi,kini kembali ;)

ASSALAMUALAIKUM ;) 


haaa, nmpk tak kegirangan aku kt situ? hehe
yelahh, lame gile kot tak update bnde alah nie..
b'sawang sane sini da..
sian dieee..

meh nk gtaw nape lame tak update..
konpem lah korg sebok je nk taw kn? 

haa, hal ini demikian kerane..

hamboii ! 
skema plak dahh !

hehe..
yg sbena nye, 
sbb aku bz keje..
alahaii..
jgn lah marah,
bkn slalu pown aku dpt peluang nk jd wanita b'kerjaya nie kn?

so, ble dh jrg2 skali dpt tuh..
aku pulun lah btol2 !
and hasil nye, 
smpai aku tak sempat nk update belog nie...
kn? 
2 je lah nk gtaww..
dah xyah sdih2,
sbb starting today onwards, 
aku akan slalu ade utk merapu kt sini, okay lovee ? 


Wednesday, July 13, 2011

sy suke nanges

and yess!
aku mmg kuat nanges pown..
kdg2 tuh, 
daddy tegor sikit je, 
da meleleh dah air mata nie..
penah jgk aku try utk tahan, 
tp tak bole..
kalo tgk movie yg sdey2, 
pelakon tuh tak nanges lg, 
aku da nanges dlu? 
hebat tak? 
so, pengarah yg ado tuh, 
patot amek aku lah blakon..
bayaran tak bape mahal sgt..

HAHAHAHAHA
*okayyy, aku dah lebih!

smbung blik..

same laa jgk if mummy tegor aku..
kalo sape2 je laa yg lbh dewasa nasihat kt aku,
konpem meleleh, 
tak bnyk sikit pown jd lah..
mmg laa luaran aku nmpk cm kasar gile, 
*erk, kasar sgt eyh? 
okay, lantak lah kt situ..
dah mmg kami keluarga yg sasa & perkasa, 
harus lah nmpk kasar2 gituuuu ;)

when it comes to love parts, 
lg lah aku cpt sentap..
aku sgt mudah & cepat nk syg org..
pdulik lah die nk syg aku blik or tak..
aku tak mtk balas pown..
sbb perasaan syg nie pown aku tak pakse..
bile aku da syg org tuh, 
bile die mrh or merajok dgn aku pown, 
aku bole nanges wey!
ntah lahh, 
xtaw kenape murah sgt air mata aku niee..
hari nie, 
aku rase cm da lbih 10 kali kot air mata nie meleleh..
TAK PAYAH TNYE LAH KENAPE AKU NANGES BNYK KALI TUH YE? 
hehehehe
nk kata period, 
bwu je settle last week..

ape mslh aku ye?
ade tak doctor air mata? 
HAHAHAHA
aku nk pegi bwt medical check up lah!
ke ade sape2 taw kenape mata aku bnyk sgt air niee? 
kwn2 slalu ckp,
nmpk je kasar luaran nye,
tp dalaman, 
lembik ngalah kn kaen burok..
eh, okayy what lembik dalaman drpd dok lembik luaran..
t'gedik2 sane, 
t'gedik2 sini, 
kannnnn ? 
dah lah, 
kang ,
smbil dok tulis entry nie,
aku nanges skali kang,
yelaa,
SUKE NANGES LAH KATE KAN ! 

*for those yg ade ubat utk aku nie, sile tinggal kn komen :) 

Monday, July 4, 2011

mereka cakap....

mereka ckp sy kuat, 
mereka ckp sy bole buwat, 
mereka ckp sy WAJIB lupe kn die,
mereka ckp sy ade hak utk dgn yg laen, 
mereka ckp sy bole cari yg laen,

ade jgk yg ckp td,
cinta tuh dtg & pergi dgn sekelip mate je, 
suatu ari nnt, pasti ade cinta yg dtg dgn sdiri nyee :) 

tengs kawan2, 
insyaAllah, 
atas dorongan kalian, 
aku cube..

eh tak, 
Nad ckp, 
aku kene NEKAD utk lupe die !

Wan pulak ckp, 
kalo kau bole handle 1 platun, 
tak kan kau tak bole k handle 1 lelaki..
haa, btol jgk tuh yee? 

okay okay, aku try ye kawan2?

Zaty ckp, 
smpai bile aku nk seksa diri aku cm nie?
die ckp, 
smpai bile aku nk bia kn laki tuh maen kn pasaan aku, 
and maen tarik tali cm nie mmg sakettt :( 

Mia lak ckp, 
tak payah d layan dah orang tua yg tak kenang budi tuh..
get a new lifee ! 

* kite mmg takde hak nk halang orang utk syg seseorang tuh, sbb perasan syg dtg tanpa paksaan & dugaan , kn? & bnde tuh bkn yg d buat2, die dtg dgn ikhlas.

korang, 
tengs a lot because always be there for mee..
aku rase aku tak kuat nk lalu bnde nie kalao korg takde kt blakang, kiri kanan & seiringan dgn aku..
insyaAllah, 
aku akan cube utk get rid of him, 
kali nie aku rase, 
mcm aku lebih kuat lah utk lupe dieee..
xtaw kenape,
sbb korg kott !
syg korang lebih :)

tengs jgk sbb tak jemu2 bg aku advise psal nie, 
walaopon bnde nie, 
aku rase mcm da lame gile kn?
and korg tak jemu2 advise aku :)
aku appreciate sume tuh ;)


*wan, gamba kau takdeee ! hehehe


lots of love 

Tuesday, June 28, 2011

di belakang tabir.

assalamualaikum pembuka bicara..

malam nie, 
rase cm nk share something yg aku rase, 
mmg takde sape2 lg yg taw melaenkan aku & die yg memberitahu..
ade sorg hamba Allah nie, 
die (A) baru knl dgn sorg lg hamba Allah (B) yg agak rapat dgn bdk2 Maharaja Lawak nie laa..
selepas d usha & d tnye..

si A mule laa tnye mcm2 soalan kt si B nie..
mule2 die tnye, 
knpe Jozan tak menang hari tuh? 
then si B jawab, 
diorg kalah sbb masing2 ego tinggi..
sbena nye, 
time final tuh, 
diorg tak bape nk ngam !
in the other word, diorg gado laa kn? 
time kene bwt reheasel pown, 
diorg taknak bwt..
attitude mmg zero habes laaa ! 
dats y, 
juri2 sume b'pakat nk bg marks diorg kurang sikit je drpd Sepah ..
and dats y, Johan malam tuh Sepah, 
lg pown, mmg da rezeki Sepah kn? 
redho je laa..

haa, yg tuh part Jozan, 
next, meh nk cte sal si Nabil lak..

yg si Nabil nie lak, 
die nanges2,
merayu2, 
mtk simpati nk masok final, 
sbb nye, 
kalo die tak dpt masok final, 
die takot, 

publisiti die akan jatuh terok !


sbb tuh laa die bjaye masok finall..
nie je laa antara konflik2 dalaman yg aku taw tntg Maharaja Lawak stakat mlm nie..
hehehe..
kalo ade yg lebih menarik, 

konpem aku conteng2 lg kt sini ;) 



sepah tetap juara ! 

peace yaww !

Monday, June 27, 2011

my hero ♥

today, 27th June 2011..

pg2 lg daddy bgon, 
after solat subuh daddy tak bersiap mcm biase..
sbb
hari nie daddy kene pegi bwt check up kt hospital..
so,
daddy kua uma lmbt sikit hari nie..
slalu nye, 
kul 7 da kua..
today, 
around 8 bwu daddy kua..
da smpai hospital tuh,
taw taw je laa..
pegi hospital kerajaan..
wht do u expect kn? 
konpem2 laa slow & steady jee sume nyee kn? 
so, lam kul 12 lbh tuh, 
bwu daddy blik..
daddy masok uma, 
dgn bwk s'gengggam ubat..
besar2 pulak tuh..
ade ubat kolestrol & ape ntah lg 2 jenis..
ade 2 kotak ubat..
sy tgk ubat pown, 
da scary..
nie pulak daddy yg kene ngadap doctor kn? 
so, 
sy tnye laa..
ape doc ckp..
mule2
daddy cm tanak gtaw jee..
last2, 
daddy ckp jgk..
daddy ckp, 
doc suh daddy stop smoking,
sbb smoking bole menyebabkn daddy radang paru2..
lg satu, doc ckp, 
daddy sy, 

ade chance utk d serang heart attack bile mase sajee :( 
Ya Allah, 

tolong jgn buwat daddy susah hati..
sbb
dia laa satu2 nye hero yg sy ade kt dunia nie Ya Allah..
seriously,
time sy post nie..
sy menangess..

hari nie, 
sy sgt down !
sgt emo !
sy sgt susah hati sbb daddyy..

*Ya Allah, hanya padaMU tmpt aku bersujud, padaMU juga tmpt aku memohon segala nya..aku mohon pada MU Ya Allah, agar daddy sentiasa berada dalam keadaan sehat2 aje..


* daddy, we love you soo much 


Tuesday, June 7, 2011

ouh, baru laa saya taww !

rupe nye, 
kalo diet,
which is diet nasik, 
tp kte still amek mee..
it is still the same..
hehe..
klaka jee aku nie!
sebok nk diet, 
tp tak buwat research ape sumee..

thnx god !
seb bek ade sorg mmber gtaw td..
2 pown seb bek aku yg tggl komen kt post diee..

hee, thnx babe ;)

so, 
since tomorrow,
no maggie mee, 
no mee goreng , 
and  xkan amek anythng yg related to meee...

so, nk mkn ape utk diet niee? 
roty? 
bole ke? 
ke biskut jee? 
aduhh, 
nk amik justmate tak mampoo :( 

anyone yg taw any useful tips tak? 
huhu
tgk kt tenet cm tak bape nk bole caye jee..

ade petua or pemuda tak? 
gimme pleasee !

* tempted nk kuruss! 

Sunday, June 5, 2011

no rice for 3 months, can i ?

since yesterday,
aku da nekad,
taknak mkn nasikk..

so,
smlm 1 hari mmg aku tak hadap nasik..
kenduri pown avoid utk pegi..
dgn alasan period pain,
tp mmg ye pown..

smlm,
aku mkn oat je..
then, mlm nye,
maggieeeee...
lps maggie tuh,
milo aiss!
hahaha..
bole ke kurus cm nieee?

aduhh,
aku pown xtaw kenape aku obses sgt nk kurus skng niee?
sblom nie,
aku mmg tak pnh amek port sal bnde2 nie sumee..
ntah, 
mayb sbb makin meningkat dewasa kot..

2 laa, 
taknak stat diet awal2, 
skng kn da susa nk control! 
aduhh..

tp takpeee..
aku tgk, 
cm rmai je yg support aku dri jauh..
heeeee ;) 

takpeee, 
ari nie bwu 2 ari..
kte tgk time raye nnt..
ape perkembangan aku..

samada makin kembang or sebalik nyeee...

just wait patiently & pray 4 my successs okay? 

Monday, May 30, 2011

Hari Belia Negara + Jom Heboh!










muke maasing2 excited tak payah cakap laa kn? haha



masing2 jerit mcm kene sampuk bile nmpk Jehan Miskin niee, omaigod2!!



santai2 kt atas rumpot yg tajam cucuk buntut!!





yeayy! sy masih belai, anda?


ape ntah name nyee ;D


yg keding tuh Tomok ;) 

3T laa, bkn 3G ;)

meh meh sy nk pamerkan beberapa pix 3T, 
ini laa yg akn t'jd bile 3T bersameeeeeeeeeeee ;) 
sy akn rindu saat2 niee, siyess!











itu sajeee, sehingga bertemu lagi ye 3T sekalian?

saya sayang kalian ;) 

Saturday, May 28, 2011

kau mmg kejam!

sbb kau, 
mayb lps nie, 
aku akan susa gile nk caye laki laen selaen die yg aku knl sblom nie..
aku mmg nk lupe die yg aku knl dlu,
sbb aku rase, 
aku ngn die tak sepadan..
tp, 
bile kau bwt aku mcm nie, 
aku rase,
aku ptot kekal dgn die..
bia laa ape owg nk kate..
dah aku sayang, kn?
kau mmg satu2 nye jantan tak gune, 
jantan yg tak rety nk hormat pompuan, 
jantan yg tak taw malu, 
jantan yg bodo, 
jantan yg takde akai!!

name jee blaja skola pondok, 
tp bodo,
mcm tak pnh pegi skola pondokkkk!!

haaa, semue nye kau laa wey!
mmg aku farkk kau gile2!
siyes ckppp!
lantak laa kau nk ckp ape powwnnn!

kau maen ngn ati aku, 
kau maen ngn pasaan aku, 
pas tuh, 
kau wat taik ngn aku ye ?
takpe2..
tuhan nmpk tuh sumee...
aku bnyk saba ngn kau slame kte kenal sblom nie..
tp smlm, 
kau mmg da t'lampau lbh weyyyy!!!!!

*kau buwat aku betol2 benci jantan yg mulot manis mcm kauuuuuuu!!!!!

Friday, May 20, 2011

ingat nk nanges same tp..........

salam korg..

ptg td, 
parents aku dpt cll, 
mengatakn sorg nenek nie sedang tenat & nazak..
so, 
parents aku pegi laa melawat..
mereka sume golongan org ade2..

maghrib,
parents aku blik , mndi & settle kn ape yg ptot...
then, 
lepas isyak, 
daddy dpt 1 cll, 
ngate kn nenenk tuh da xde..
aku cm t'kejut sikit jee..
sbb aku tak knl sgt die..

tp, 
jauh kt sudut ati aku, 
aku sebak laa jgk..
yelaaa, 
aku cube bayang kn kalo aku yg pegi..
aku da laa tak banyak amal ibadah lg..
huhuhu..

okay, 
abes kt situ.......

lps smayang isyak kt uma, 
aku & family,
gerak pegi tmpt tuh..
once da smpai,

aku tgk, 
owg2 lam uma tuh cm nga ilek2 je..
cm nga tggu rombongan pengantin laki smpai..
huhu

xde dgr owg nanges2 pown..
aku da mule pelik laa bhaii..
aku dgr cte, 
ade owg meninggal kn ?
then, 
bile pegi masok bilik yg ade jenazah arwah, 
aku tgk ade 2 owg je yg nga bace kn yaasin..
mayb yg laen da bace kn awal2 ke ape ke,
aku xtaw laa pulak kn ? 

so, aku pown amek yaasin, 
bace kn skali ngn mumy & adik..

pas tuh, 
aku tgk dlm uma tuh,
sume stok nk pkai baju kaler itam je..
ade tuh, 
dress up ala2 mak datin g 2 u olss..

ntah laa, 
mayb cm nie agak nye suasana owg ade2 meninggal kn ? 

ptot nye, 
time ade kematian, 
gmbr2 yg t'gntung dlm uma tuh, 
ptot d t'blik kn,
owg xley mkn2 dlm uma,
xley nk pkai lawa2 sgt..
xley nk pkai kilat & merlip2 sgt kn ? 

ntah laa, 
mls nk ckp bnyk..
kang aku pulak yg kne..

semoga roh nya d cucuri rahmat dari NYA & d tmpt kn d kalangan org2 yg biman, insyaAllah, amin :) 
syukur, arwah pegi pd malam jumaat , t'lepas satu seksa..


al-fatihah 

Wednesday, May 18, 2011

kasar sangat ke aku nie ?

assalamualaikum :( 

entry kali nie cm sdey sikit..
sepanjang perkenalan korg ngn aku laa kn,
korg tgk aku nie kasa sgt ke ? 
aku nie tak rety b'lembut sgt ke ? 

nk taw nape aku tnye nie sume ? 
sbb nyee...
sejak aku kenal sorg mamat nie, 
die slalu je ckp aku kasa..

die slalu ckp cm nie kt aku,

awk nie, 
layan sy kasar je..
cube laa lembut2 sikit..
sy nk ngorat awk pown xtaw cm mne..

huhu..
what do you think ? 
aku syak cm aku nie kasa luar je kot..
kt dlm ati nie,
da penuh dgn bunge2 cintee..

eh ntah laa..
aku tak rety nk b'lembot2 dgn laki..
aku takot laki pijak pale lak! 

bile die ckp die suke aku, 
aku xtaw nk ckp cm mne..
nk kate tak suke,
aku mmg suke..
nk kate tak, 
tipo pulak !

aku just tak rety da cm mne nk b'cintan cintun nie sumee :( 

kenape ngn aku nieee ? 
aduhhh, 
tolong laaaa !

Tuesday, May 17, 2011

the red warrior !

sempena HARI GURU ari nie, 
sekolah tmpt daddy ngaja ade wat event mlm nye..

pg event ngn student, 
then mlm ngn cikgu2 punye family & staff skolah sume..
kebetulan plak,
td ade game bola live lak tuh !
so, 
ape lg, 
cikgu cikgi skola daddy b'tungkus lumus laa menjayakn program niee..
ade jamuan makan2 sume..

utk bola, ade tayangan live dri astro..
TAYANGAN BIG SCREEN lg u ols ! 
haa, kau ade ? 
takde kn ?
hehe

ble da rmai sgt owg bg sokongan,
konpem2 laa KELANTAN jgk yg menang kn ?
kt padang Majlis Daerah pown penuh mnusia..
mmg syok + heaven gile kott !
b'pesta sakan !

time 1st gol,
sume b'sorak mcm nk runtuh je bangunan skoa tuh td..
hehehehehe

haa, lg satu..
kt skola daddy tuh,
ade sorg mat salleh dtg..
ntah, xtaw motif die..
tp, 
konpem laa ade motip nye kn ?
td 1st time aku jmpe die..
slame nie dgr daddy dok cte sal die je..

aku bajet cm die da tue, 
around 40 ++
tp bile jmpe td, 
bole tahan jgk..
umo bwu 32..
not bad kn ? 
good looking !
die ala2 ADAM SANDLER g2 !
suke jgkk :) 


lebih kurang cm nie laa kwn daddy td..
tp Mr. Christopher tuh lg nsem kot ! 
hehehehe..
adik pown sebok laa nk b'gambo sakan ngn mat salleh nie ! 

p/s ; iloveyou :) 

Monday, May 16, 2011

for you mum & dad ;D


happy mother's day mummy ;)


mummy, you are the queen of my heart ;) 

terpaksa buat2 suka !

mulai saat itu, 
aku betol2 benci kau & dia !
seriously, aku benci gile bab !
lepas nie, 
kalo nmpk aku cm baek smcm je dgn kau,
mmg itu semue dusta ye ? 
anda tela d benci oleh saya

* sejak peristiwa itu, mmg aku fark kau & dia 110% !!

~ harap maklum ~

kursus asas ouh kursus asas !

salam semue..
haaa, da agak lame laa jgk aku tak sebok2 kn diri dlm dunie blog nie kn ? 
sbb nye, 
kinda of bz ngn final exm & etc..
biase laa, student kn ? 
ujong2 sem mmg bnyk bnde nk kene settle kn..

meh nk cte sal kursus asas yg aku dok gebang2 kn sblom nie..
igt tak ?
mule nye ckp kursus kt seremban..
okay, aku cuak sikit sbb jauh..
hehehehe

then, tuka tmpt lak..
kate nye kt Uitm Shah Alam lak..
lg cuak sbb tmpt tuh tmpt diowg, 
konpem2 laa diowg yg akan conquer tmpt tuh nnt kn ?

then, last minute dpt taw..
tuka lg
bwt kt Batang Kali..
yg nie pown aku cuak jgk sbb nye,
tmpt nie name nye,
Kem Teratak Nalys, Batang Kali..

okayyy,
bile da name nye pown KEM 
konpem2 laa tmpt nye ala2 extreme g2 kn ? 
aku tak bape nk suke sgt ngn aktvt lasak nie..
hahahaa..

then, last2 ,
dpt cll dri jabatn,
ckp bnde alah nie sume cncel..

so, aku yg mule nye plan nk blik 18hb,
tros pegi tuka tiket 
blik 13hb keesokannye jgk ! 

* now i'm officially at home :) 

Friday, April 29, 2011

gemuruh jiwaaa !

salam :(

haa, tgk tuh !
bg salam pown da sdey daa..
hukhukhukhuk

nk taw tak nape sy sdeyy ?
sbb
sbb
sbb
sebabbbbbbbbbbbbbbbb
sy tak sukeeeeee !
tak suke bile dpt taw 1 berite nieee..

berite sal kursus asa ktowggg ! 

kne attend kursus asas kt PNPA, Seremban, N9.
tmpt tuh sy mmg tak heran langsung
tp kne collaborate dgn yg laen yg bkn dri puncak alam..
drpd pengalaman senior2 yg lps..
mcm scary je..
aduhh
tak suke laa ! 
xnk ade bias laa
xnk gado2 !

mood exam pown da ilang ntah ke mne da
sbb cuak ngn kursus yg bakal kunjung tibaa

ah,
ape pown nk jd
jd laa
kalo da tuhan ckp jd tuh jd jgk

kun fayakun
kn ?
xpe
nnt sy akn cube utk redho je dgn ape yg nk jd nnt..

tak saba pown ade jgkkk ! 
eh,selain tuh..
pegi kursus nie nnt
sy nk try crik jdoh same laaa, agk2 ade tak ? 
hahahahahah
gatal tak sy ?

da laaa
mls nk melalut !
just wait & seee je laaaa :)

Wednesday, April 27, 2011

final exam mood !

salam ;)

hye korang ! 
konpem2 skng sume dok bz ngn buku kn ? 
dok bz stdy kn ?
yelaaa
skng nga mood final exam for those UiTM student..
same goes to meeeeeee..

haa, meh usha jadual exam sayee !

27/4 - 9am - 12pm, OSM504 - Communication for Administrative Professional 2 

30/4 - 9am - 12pm, OSM502 - Advanced Integrated Software Application 

3/5   - 9am - 12pm, OSM501 - Administrative Record Management 2

6/5   - 8.30am - 11.30am, MGT532 - Organizational Behaviour

10/5 - 9am - 12pm, OSM503 - Adminitrative Office Management 2 



* awok2 sume wish kite gudluck taww, insyaAllah berkat doa awok2 sume kte bjaye dlm exam nie :)

Friday, April 22, 2011

ape masalah kau haa ?

aku marah nieee ! 
yess, aku sgt marahh !

eh pompuan, kau apehal haa ? 
asal aku blik uma je..
mesti kene pegi jmpe kau..
then,
bile da jmpe kau..
mule laa kau nk m'kritik aku segala..
kn ? 
ape mslh kau ? 
aduhhh
skali due,
takpee..
aku tak heran,
aku tak peduli..
tp skng, 
kau suda lbhhh laa bhaii !
kau maen kasar dgn akuu !
kau gtaw aku..
tak payah mkn burger as in mcd..
ye, 
mmg aku tak slalu amik bnde alah tuh..
aku mkn pown bile owg blnje je..
n bile aku btol2 t'ingin nk mkn..
mak bapak aku tak kesah,
yg kau nk kesah lbh2 kenapeee ? 
alasan yg pling aku tak blh nk terime,
bile kau ckp..
kau takot takde owg nk kt aku ?
WTF weeyyy !
aduhhh
aku tgk owg laen,
yg sehat2 tuh laa yg rmai owg nk..
kau tak payah nk lbh2 sgt ye ? 
jodoh sume kt tgn tuhann !
tak payah nk obses sgt dgn kurus2 nie..
tak payah nk suruh aku mkn ubat kurus kalo kau tak rety nk hulor duit kt akuu..
okay ? 
paham takk ? 


kau nmpk tak cm mne expression aku kt ats niee ? 
haa, cm nie laa aku rase tiap kali kau ckp cm tuh taww...
kau blh tak blaja pk pasaan owg laenn ? 
aku malas nk kuang ajo lbh2 laa..

aku skng, 
nga mood nk final exam niee..
blik uma tmbh stress je jmpe kauuu !
ishhh..
laen kali xmo da jmpe kauu !
kau wt jiwe aku sentap, 
luluhh !
aku bnci kauuu !

dah, bye ! 


p/s ; die bkn mummy, daddy or even adik2 aku ye ? ~ harap maklum ~